Bra att skolmöblerna utvecklas

När jag var liten och gick i ettan, tvåan så hade vi hemska skolmöbler. I alla fall om man ska se till det ergonomiska. Det var en bänk med vipplucka och en obekväm stol. Det var ju inget man tänkte på då. Då tyckte man ju det var spännande att ha med eget bänkpapper för att klä insidan av den och även böckerna. 

Idag har jag märkt av att mina egna barn, de har bra mycket bättre möbler i skolan. Det är en bra skolbänk och stol, som går att höja och sänka. För det är ju så att ergonomi, det är minst lika viktigt att det finns i skolan så som det gör på olika arbetsplatser. Så det är tur att skolbänkar idag är mer utvecklade än de var förr.

Viktigt med det ergonomiska

För längre sedan började man tala om vikten av ergonomi på olika arbetsplatser. Att man inte skulle slita ut kroppen i förtid genom obekväma arbetsställningar och att man bör ha hjälpmedel. Det både på kontor, inom industrin med mera. Nu har man även kommit fram till att det är minst lika viktigt i skolans miljö och då inte bara för lärare. Barn som växer, de om några bör ju ha ergonomiska möbler.

Som tur är så börjar man byta ut allt fler skolmöbler i de allra flesta skolor. Det så att alla barn har möbler som faktiskt är anpassade för dem.

18 Oct 2022