Välja rätt sorts vinsch

Idag finns det ju rätt många olika varianter av vinschar att välja på. Det är viktigt att man ser till att välja rätt vinsch för vad den ska användas till. En vinsch är en slags maskin, med ett rep eller en vajer. Den har man för att kunna dra upp saker med, bärga bilar, har på båtar, samt en massa mer. Det finns enklare varianter som består av en spole och vev så väl som det finns de som är mer avancerade med motor, bromsar, och så vidare.

Det är vanligt att vinschar användas inom industrin, men det kan även vara bra att ha en egen hemma. Det för att kunna dra eller lyfta olika saker.

Hitta en bra vinsch

För att du ska hitta en bra vinsch, så är det ju bra att veta vad det är du ska använda den till allra mest. Det är ju så att de olika modellerna orkar med olika vikter. Så du bör ju välja en som klarar av det du ska lyfta i kilon. Så när du kollar på olika vinschar, se då vad de har för kapacitet. Det brukar benämnas i pounds, alltså lbs. För att få fram kilo, halvera summan som står i lbs. 

Den vikt som står på, det är vad vinschen i fråga klarar av att dra. Tänk på att alltid ha en kapacitet som klarar av 1,5 av den bruttovikt det är du ska dra. 

14 Mar 2022