Låna pengar till det man behöver

Ibland inträffar det saker som man inte kan styra över. Du får oväntade utgifter, eller så kommer det upp något till salu som du känner att du bara måste införskaffa. Tex en bil! :) Om man inte har sett till att spara varje månad så kanske man inte har den summan att lägga för tillfället. Vad man kan göra då, är att låna pengar via Bank Norwegian och på så vis sprida ut sina kostnader. Eftersom du kan låna mellan 5 000 och 400 000 kronor så kan du välja att låna exakt så mycket som du behöver, till det du behöver. Ett lån hos Bank Norwegian är ett så kallat blancolån. Det innebär att det är utan säkerhet. Dock ställs krav på dig som låntagare. Du måste vara över 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste dessutom ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna. När man lånar pengar utan säkerhet, så är det viktigt att man är kreditvärdig, att man har förmåga att betala tillbaka. Därför görs även en kreditupplysning på dig, om du väljer att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian.

Denna kreditupplysning är även grund till vilken ränta du får. Räntan är nämligen individuell och ligger för närvarande på mellan 4,99 % -20,24%.

Hur lånar man pengar hos Bank Norwegian?

Om du funderar på att låna pengar hos Bank Norwegian, så går det till på följande sätt. Du går in på deras hemsida och fyller i den summa du vill låna, samt dina personliga uppgifter så som personnummer, mail och mobilnummer. Du kan även fylla i att du vill ha en medsökande, alltså en person till som står på lånet tillsammans med dig. Det kan öka chanserna till att få ett lån. Därefter kan du även välja om du i samband med lånet vill lösa andra skulder och krediter. Sedan identifierar du dig med bank-ID. Du kommer då besked direkt upp på skärmen med ett eventuellt erbjudande. Denna kan du välja att acceptera.

Om du valde att acceptera låneerbjudandet så får du tillgång till ”mina sidor”. Här kan du följa ansökningsprocessen och se om det är något du måste kompettera med. Det kan vara nödvändigt att du skickar in lönespecifikation eller annat, för att visa var ifrån du får dina inkomster.

27 Sep 2015